ommen-centrum-winkels-hires

Met de plannen voor het centrum van Ommen wordt aan de structuur van het centrum gesleuteld. Het beleid van de gemeenteraad richt zich op een krachtig en geconcentreerd kerngebied. De Brugstraat is al sinds jaar en dag een belangrijke winkelstraat in het centrum. Ook in de toekomst blijft dat zo. Met de Hema als trekker op de kop van de straat en het heerlijke Kerkplein met haar winkels en terrassen en talloze andere mooie winkels en horecabedrijven is en blijft de Brugstraat één van de belangrijkste winkelstraten van het centrum. Ook de Varsenerstraat en de Varsenerpoort vormen al sinds jaar en dag een belangrijk onderdeel van de ‘centrumstructuur’. Denk aan landelijk bekende winkels als Blokker, Intertoys en Kruidvat die zich hier hebben gevestigd.

Ook de Markt vormt een belangrijk onderdeel met enerzijds de nieuwe schitterend ruim opgezette Jumbo en anderzijds de bekende horecabedrijven Flater en Tante Pos die vrijwel alle bezoekers van het Ommer centrum kennen.

De komende jaren wordt vooral de verbinding tussen de Varsenerstraat en de Markt onder handen genomen. De verbinding tussen deze gebieden loopt over het 11 April Plein dat zich op dit moment kenmerkt door alleen achterkanten van winkels, geen visitekaartje. Juist dát gaat veranderen. Op de plek van het oude 11 April Plein wordt een sfeervol winkelstraatje gemaakt met alleen maar voorkanten. Zo’n vier á vijf nieuwe winkels op de begane grond en tien woningen op de verdieping. De straat sluit aan op de Markt ter hoogte van het nieuwe Marktgebouw waarin een nieuw horecabedrijf, een grote Action en het nieuwe ruime hoofdkantoor van de Rabobank zich zullen vestigen.

Dit Marktgebouw is een van de nieuwe ‘trekkers’ van het centrum. Om de bezoekers optimaal te bedienen wordt het aantal parkeerplaatsen aan deze zijde van het centrum fors uitgebreid. De Markt zelf wordt autovrij om de beleving en de sfeer hier te verbeteren en de ook de terrassen straks uit te kunnen breiden. Met de vernieuwing van het 11 April Plein en de toevoeging van het Marktgebouw wordt er de komende jaren een basis gelegd voor een compact en nog krachtiger centrumgebied.

Voor informatie over de aanhuur van winkels kunt u contact opnemen met Artica Vastgoedontwikkeling, telefoon: 073-522 00 33 of mailen met: slooten@artica-vastgoed.nl