Projectontwikkelaar Artica begint volgende week in Ommen met de bouw van appartementen in de buurt van de Vecht en rond het 11 April-plein. Daarmee houdt het bedrijf zich aan de afspraak met de gemeente Ommen en voorkomt het een boete van duizend euro per dag dat er later dan 11 december wordt gebouwd.

11-Aprilplein-Ommen

Uiterlijk
De boeteclausule was een uitvloeisel van de overeenkomst die de gemeente Ommen en Artica met elkaar hebben gesloten. In die overeenkomst staat dat Artica uiterlijk 11 december start met de bouw. ,,Dat gaat gebeuren”, zegt Artica-directeur Evert Slooten. ,,De komende weken zijn het vooral voorbereidende werkzaamheden. De echte bouw kan dan na de jaarwisseling starten.”

N34
De gemeente heeft aan de oevers van de Vecht de bouwlocatie na de zomer bouwrijp gemaakt. Artica realiseert daar in drie blokken 25 luxe appartementen die variëren in grootte. De appartementen komen te staan op de plek waar in het verleden de N34 lag. Elke woning beschikt over over een eigen parkeerplaats in een ondergrondse parkeergarage. Er zijn inmiddels 23 van de 25 appartementen verkocht, zo laat Slooten weten en ook voor de huur van de commerciële ruimte van 120 vierkante meter heeft Artica een partij gevonden. Dat is Sallands Goed Makelaardij dat nu aan het Vrijthof een kantoor heeft. Na deze eerste fase volgt nog een tweede fase met een gebouw met bijna 20 appartementen, ten westen van de drie gebouwen die nu gebouwd gaan worden.

Rond het 11 April-plein zet Artica twee gebouwen neer met in totaal tien appartementen. Daarvan zijn er acht verkocht. Voor de ongeveer 880 vierkante meter commerciële ruimte is men nog op zoek naar huurders.

Projectontwikkelaar Artica begint volgende week in Ommen met de bouw van appartementen in de buurt van de Vecht.

Bron: De Stentor